Strategi Cara Jual Kopi Online Oleh eBay Seller Malaysia Di Pasaran USA Yang Telah Mencecah $2,036,282.58 USD Setahun

Tahukah anda statistik jualan kopi secara online ke luar negara oleh ebay seller Malaysia telah mencecah 7 angka?

Anda pasti terkejut dan tak sangka sebenarnya cara nak jual kopi secara online di pasaran ebay USA adalah sangat berpotensi tinggi!

berikut adalah statistik jualan oleh ebay seller Malaysia yang telah mencecah 2 JUTA USD dalam masa setahun!

2

jualan kopi ni adalah jualan terkumpul oleh 93 orang seller Malaysia. banyak kan? dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 juta++!!

Senang je cara nak jual kopi secara online ke luar negara ni! mari saya tunjukkan sedikit statistik seller yang sudah berjaya!

ini adalah data bilangan unit terjual setiap hari oleh 93 orang seller malaysia. Dari segi persaingan pula ianya adalah sangat sihat sebab hanya 93 orang sahaja seller dari Malaysia.

berita baiknya juga jualan kopi ini adalah hanya terdapat 524 seller dari seluruh dunia yang berkongsi “kek” di pasaran USA.

Apa yang lebih mengejutkan adalah 65% hasil jualan dalam masa setahun pada tahun 2017 adalah dikuasai oleh ebay seller Malaysia!

4

Jika anda turut sama-sama membuat jualan kopi ini anda tidak akan menghadapi persaingan dari ebay seller China yang ramai orang takuti dengan harga yg diorang offer jauh lebih murah.

Jika anda tengok statistik di bawah terdapat sebanyak 13k++ iklan yang terdapat di ebay.com oleh seller Malaysia dan 20k++ iklan dari seller USA dan zero seller China!!!

ini sudah cukup bagus! sebab seller china tak mampu nak jual kopi ni!

Sebenarnya tak susah pun cara jual kopi secara online ke luar negara ni yang penting mesti tau nak guna platform yang sesuai yang sedia ada dah sediakan trafik yang tinggi untuk mencari pembeli yang berpotensi seperti ebay!

Kalau anda tak ada lagi akaun ebay, anda boleh rujuk artikel di sini perkara asas yang perlu ada untuk menjual di ebay

Apa yang lebih membanggakan lagi walaupun jumlah iklan dalam masa setahun oleh ebay seller malaysia lebih kecil berbanding ebay seller USA.

Ebay seller Malaysia berjaya membuat jualan di pasaran USA dengan lebih tinggi berbanding seller dari negara mereka sendiri. Maknanya conversion rate iklan oleh ebay seller Malaysia lebih tinggi!

Ramai buyer USA lebih berminat untuk membeli produk kopi ini dari ebay seller Malaysia!

ini merupakan satu pencapaian yang membanggakan oleh anak Malaysia! siapa kata seller Malaysia tak boleh buat jualan lebih banyak dari seller USA? 😉

6

kat atas ni anda boleh nampak jumlah iklan/ listing oleh ebay seller Malaysia dan negara yang lain

3

dengan rekod setahun jual terendah sehari adalah sebanyak 5 unit pada 23 Jan 2018 dan 31 Jan 2018 dan rekod tertinggi dalam sehari sebanyak 75 unit pada 28 mac 2017 dengan purata jualan sehari adalah 39 unit.

sebenarnya cara nak jual kopi secara online melalui ebay adalah satu platform yang sangat bagus sebab ebay sediakan free traffic.

saya gelarkan sebagai “The Hidden Treasure” yang ramai orang terlepas pandang potensi future earning yg akan anda perolehi apabila jual jual kopi secara online ke luar negara ni.

ini baru satu jenis kopi sahaja, belum lagi data-data dari produk lain yang di jual oleh ebay seller Malaysia!

Untuk pengetahuan anda, sebenarnya masalah UTAMA yang dihadapi oleh new seller adalah macam mana nak cari produk yang betul-betul ada demand.

Jadi untuk pastikan anda mampu buat jualan yg lebih pantas di market ebay USA pasti ada senjata yang digunakan untuk buat “simple research” ni.

saya cadangkan anda gunakan software research untuk analisis dan mengenalpasti barang apa yang hot dan tengah trending di pasaran USA.

Dengan adanya  software research akaun kerja anda lebih mudah untuk buat kajian tentang produk-produk yang hot dan sentiasa ada demand yang tinggi di mana-mana pasaran ebay negara yang hendak kita pasarkan.

so risiko untuk berlaku lambakan stok tidak terjual adalah sangat-sangat rendah. sebab anda telah ada proven statistik yang menunjukkan produk anda nak jual tu ada demand yang tinggi yang dicari oleh potential buyer!

Jika anda belum ada akaun ebay lagi. masih belum terlambat untuk anda buka akaun ebay! ianya adalah percuma!

tak salah untuk anda mencuba.. sebab yang akan dapat hasilnya nanti adalah anda juga 😉

7 1008x1024

ini adalah produk hasil kajian pasaran yang saya buat menggunakan software research, Hasilnya memang sangat memuaskan! saya berjaya boost sales jualan di akaun ebay saya dan stok yang ada sentiasa habis cepat.

semoga bermanfaat! jangan lupa share post ni 🙂

+++++++++++++++++++++++++++

Bengkel Ebay Intelligence akan diadakan setiap bulan di Bangi.

Reserve Seat anda untuk belajar Bagaimana nak bermula dari zero dan Bagaimana nak boost sales anda ke next level!

Jumpa anda di bengkel Ebay Intelligence!

+++++++++++++++++++++++++++

ok, adios!

bina ecommerce header

Bina Ecommerce

PERHATIAN! PERHATIAN! PERHATIAN!Kepada Peniaga-Peniaga Kecil Dari Rumah Dan Juga Di Jalanan! Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Anda Boleh Membina Website Mini-Ecommerce Anda Sendiri Dalam Masa

Read More »
Bisnes Air Balang Cover

Bisnes Air Balang

Nak Buat Bisnes & Nak Cari Duit Lebih!Tapi Masih Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa? Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan

Read More »
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment