10 Barang Jepun Rare Yang Laku Keras Di Malaysia

Ramai orang tertanya-tanya, betul ke boleh jual produk dari Jepun dalam pasaran Malaysia?

Eh, boleh!

Saya dah jual bertahun, sampai hari ini pun masih ada order dari peminat-peminat barang Jepun. Terlalu banyak produk yang orang Malaysia suka, kita Cuma perlu pilih produk yang paling sesuai untuk dijual kepada mereka sahaja.

Dalam artikel ni saya tunjukkan beberapa produk yang memang senang nak jual di Malaysia. Saya sendiri pun kerap ulang jual produk ni sahaja.

Jom kita tengok.

1. Jam Tangan G-Shock

Anda semua sedia maklum jam G-shock memang terkenal, saya hanya borong jenama g-shock FROGMAN sebab permintaan yg sangat tinggi di Malaysia boleh mencecah ribuan ringgit.

Dengan membeli secara bidaan saya boleh untung 4 kali ganda jika menjualnya di Malaysia.

2. Helmet Shoei, Helmet Arai Dan Helmet Magnum 3

Helmet berjenama Shoei ni ada keluaran tersendiri contoh Shoei jack merah.

Di Malaysia mencecah RM 21,000 kerana di Jepun keluaran 5000 biji sahaja.

Ramai peminat motosikal berhabis duit dengan helmet dari japan.

Pembeli tahu helmet Shoei dari Japan memang tip top

3. Preloved Handbag MCM

Bags MCM ni memang barang top dan rare di Malaysia, kebanyakan yang melancong ke sana mesti membeli utk diri sendiri atau rakan-rakan mengirim untuk membeli dengan harga di atas tu berapa anda mahu jual.

Senang-senang boleh jual 4 kali ganda dari harga yang tertera.

4. Kasut Dr. Martens

Kasut Dr Martens memang terkenal dari dulu hingga sekarang.

Di Malaysia memang ada peminat dan pengumpul kasut Dr Marten yang rare dan jika datang dari japan ramai player di Malaysia sangat suka untuk membeli terutamanya geng kedai bundle.

5. Kasut Red Wing

Kasut Red Wing USA mmg banyak di japan.

Di Malaysia peminat tegar kasut ini sanggup berabis duit untuk memilikinya, saya pernah menjual 1 kasut red wing rare berharga RM2,500 di sebabkan ada tulisan timbul di kasut tersebut.

6. Kasut Vans Rare

Kasut Vans di Malaysia ramai peminatnya dari kecil hingga dewasa.

Kasut Vans Rare sangat banyak tapi harga masih murah lagi.

Di Malaysia jika vans tu vintage harga akan 2-3 kali ganda mahalnya.

Anda dah boleh start mencari kasut vans dari saya hehehe

8. Pakaian Levi's

Jika dilihat harga tu tidak masuk akalkan tapi tu yang dinamakan VINTAGE CLOTHING.

Dengan harga macamtu pun ada orang beli.

Jenama Levis memang terkenal seluruh dunia.

9. Part Motorsikal

Semenjak Ysuku wujud di Malaysia peminat motor ini berlumba-lumba mencari brake brembo.

Brake ini memang tengah popular dan sangat hot.

Harga saya pernah dapat RM 700 siap shipping ke Malaysia mcm gambar di bawah ini dan saya menjual dengan harga RM 2,000

10. Barang Pancing

Barang-barang pancing sebagai contoh fishing motor reel, rod dan sebagainya berkaitan pancing memang jadi kegilaan orang Malaysia.

Dari pengalaman saya customer yang membeli motor reel dengan harga RM 1,200 sangat berpuas hati disebabkan harga sangat murah dan ketahanan barang tersebut sangat berkualiti.

Al-Kisahnya… !

Pada mulanya, saya berniaga dengan membeli barangan dari Jepun ini senyap-senyap je!

Saya buat sendiri-sendiri je… Memang takder lah nak mengajar atau bagitahu kat sesiapa pun!

Tapi! Pandangan saya berubah apabila saya bertemu dengan beberapa orang kenalan rapat yang mengadu kepada saya tentang masalah mereka untuk menjana pendapatan sampingan serta mendapatkan jualan bagi perniagaan mereka!

Ianya telah mengubah pandangan dan menyuntik semangat saya untuk mengajarkan tentang beli atau borong barang dari Jepun ini kepada lebih ramai orang lagi!

Jadi.. saya pun mengambil keputusan untuk meluangkan masa menulis sebuah panduan beli barang di Jepun secara langkah demi langkah! Selepas hampir 3 bulan mencuri-curi masa di dalam kesibukan mengurus order pelanggan dari kedai saya di media sosial.

Akhirnya.. terhasil lah….

EBOOK PANDUAN BORONG JEPUN!!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

ANTARA KANDUNGAN MENARIK DALAM EBOOK INI:

Jom Lihat Isi Kandungan Ebook Yang Anda Bakal Terima

Ebook #1 Step By Step Buka Akaun & Membeli Produk Jepun Secara Online

Anda akan belajar cara buka akaun step by step, kemudian setting akaun anda, setup payment method dan proses pembelian produk dari awal hingga akhir. Hanya dengan 1 buku ini sahaja, anda sudah boleh mula membuat pembelian produk pertama dari Jepun!

Ebook #2  Cara Pilih Supplier / Penjual Yang Trusted & Pantas

Anda akan belajar cara paling mudah untuk kenalpasti supplier yang trusted & memberikan respon pantas. Malah anda boleh cari supplier yang akan buat penghantaran barang dengan kadar segera. Ebook #2 ini akan bantu anda membeli dengan tenang tanpa risau ditipu oleh penjual.

Ebook #3  Cara Buat Kiraan Harga Barang & Kos Penghantaran Ke Malaysia

Anda akan belajar cara untuk buat kira-kira harga barangan yang anda akan beli berserta kos penghantaran dan caj tersembunyi yang lain. Ebook #3 ni akan bantu anda membeli produk Jepun dengan harga yang berbaloi dan elakkan anda mengalami kerugian akibat salah kira postage & service fee.

Ebook #Bonus  Cara Dapatkan Kupon & Gunakan Di Platform

Paling best di platform ni ialah sentiasa ada kupon diskaun. Hampir setiap minggu akan ada kupon, claim anytime dan boleh guna untuk beli barang atau postage fee. Ebook ni akan tunjukkan cara untuk claim & gunakan kupon dalam pembelian anda nanti.

Ebook #Bonus  Cara Request Refund

Ini jarang berlaku dalam platform, tetapi andai berlaku, anda akan tahu apa perlu dibuat. Wang anda takkan hilang, lepas ikut cara ni boleh dapat semula wang anda sepenuhnya. Ebook ni akan bantu anda elak kerugian jika seller tak jujur.

Ebook #Bonus Khas  Group Support FB Borong Jepun

Anda boleh bincang dengan semua ahli lain untuk dapatkan senarai trusted seller atau produk yang ada permintaan tinggi di Malaysia. Kalau anda nak dapat harga murah dari supplier, boleh juga buat group buy bersama ahli kumpulan. Group sebegini sangat bernilai tinggi, saya berikannya sebagai BONUS kepada anda.

LIHAT BAGAIMANA NEWBIE PUN BOLEH BELI BARANG RARE DENGAN HARGA MURAH

Saya dah pun berikan ebook ni kepada beberapa orang yang tak pernah beli barang dari Jepun. First time dalam hidup mereka beli barang ikut ebook saya. Lihat apa respon mereka.

PANDUAN NI UNTUK SIAPA?

BERAPA ANDA PERLU BAYAR UNTUK ILMU NI?

Saya habiskan masa berbulan-bulan & wang yang banyak untuk try & error beberapa platform barangan Jepun. Platform barang jepun ni ada banyak di luar sana, lebih kurang macam platform beli barang China juga.

Selepas beberapa kali membuat pembelian, try & error, akhirnya ada 1 platform yang sangat mudah untuk orang Malaysia membeli. Mudah dari pelbagai aspek:

Berhenti membuat eksperimentasi, berhenti buang masa, berhenti buang duit untuk try & error. Hari ini saya sediakan panduan ni untuk anda, shortcut untuk beli produk dari Jepun!

Anda mungkin akan habiskan wang ribuan ringgit untuk kaji platform & cuba beli produk. Hari ini anda cuma perlu bayar

PS: Jika anda rasa pelaburan ini mahal, cuba bayangkan apa yang anda akan perolehi dari keuntungan barang-barang yang anda beli dari Jepun dan buat jualan di laman seperti Shopee, Lazada, 11street atau Lelong ini.

Anda bayar sekali, dan anda akan untung berkali-kali.

Anda boleh menjana wang berkali-kali daripada nilai pelaburan ini!

One thought on “10 Barang Jepun Rare Yang Laku Keras Di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *