Cara Jual di eBay Secara Langkah Demi Langkah

Belajar Bisnes ebay 1

Belajar cara memulakan perniagaan bisnes online tanpa modal dengan menggunakan platform ebay Merujuk post saya sebelum ini di Perkara asas belajar bisnes ebay, untuk memulakan bisnes online tanpa modal adalah anda perlu mempunyai akaun ebay  dan paypal, dan anda perlu menguasai 4 ilmu iaitu: Kaedah membuat Kajian Produk Mencari Sumber Supplier yg murah Membuat Iklan di … Read more

Cara Nak Berniaga di Ebay Secara Dropship Dari Aliexpress

dropship bisnes ebay

Dropship dari Aliexpress adalah teknik yang dah ramai ebay seller yang baru atau lama gunakan untuk buat jualan di ebay Dropship dari Aliexpress walaupun ianya dikata mudah, tapi masih ramai lagi tak nampak peluang ini, so saya terpanggil untuk kongsikan teknik ini untuk membantu usahawan-usahawan kecil SME memulakan perniagaan dengan kos yang minima secara online … Read more

Perkara Asas Belajar Bisnes Ebay

Belajar Bisnes ebay

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay? Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. ini antara soalan yang sering ditanya :   Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir … Read more

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan Di eBay

Supllier Rahsia Dropship Ebay

Salam hormat, apa kabar? terima kasih kerana masih setia menjadi pembaca blog marketplacemethod.com. kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier dropship china yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship. ke semua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. sebenarnya, selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi … Read more

7 Jenis Barang yang Terjual Di eBay Setiap 10 Saat

shutterstock 309719573

Salam hormat, apa kabar? terima kasih kerana sudi follow artikel-artikel saya.. Insha Allah saya akan terus berkongsi di blog www.mamabaryani.com tentang potensi perniagaan di ebay. saya tahu, ada mata-mata yang kurang senang apabila saya berkongsi bisnes ebay ini terutamanya barang apa yang dijual. di mana saya kongsi secara terbuka. kerana ini akan menambah pesaing di … Read more

Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Bayar Hutang Kad Kredit Lebih RM10,000 Dalam 3 Minggu!

shutterstock 328022225

Assalamualaikum Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah rakan baik saya, yang mana beliau juga dulu adalah antara bekas student yang pernah hadir ke seminar yang saya anjurkan sekitar tahun 2012. Dan sehingga hari ini, walaupun jarang bertemu kami selalu berhubung melalui Facebook & whatsapp. Saling bertanya khabar dan perkembangan bisnes masing-masing. Baru-baru … Read more

Top 3 Kategori Niche Toy Yang Banyak Di Jual Oleh eBay Seller Malaysia

shutterstock 318103214

Assalamualaikum & Hai. saya nak share kepada anda player-player toys di Malaysia. sebenarnya anda tak perlu nak jual semua barang.. cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. lagi spesifik lagi bagus. sebab anda tak akan ada banyak pesaing untuk anda compete dengan seller seluruh dunia ok? … Read more

Modal RM8 Seunit Jana Profit RM981.92!

shutterstock 360624119

ok artikel kali ini ayat agak skema..heheehe ( sebenarnya ini artikel untuk thevocket, tapi takpelah saya publish jer dulu sini ) cerita ni pasal macam mana daun kering pun boleh buat duit. selamat membaca geng Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang … Read more

Akaun Baru eBay Berjaya Hasilkan Sales USD18,279 Dalam Masa 10 Bulan 5 Hari.

shutterstock 387853186

Assalamualaikum semua, seperti yang dijanjikan..kalau cukup 50 orang share di facebook.saya akan kongsikan artikel ini untuk membuka mata bagi sesiapa yg berminat nak buat bisnes di ebay. tapi nampaknya dah lebih 50 orang share. terima kasih sebab support.. insha Allah kalau anda suka dengan artikel perkongsian saya.. dari semasa ke semasa saya akan kongsikan artikel … Read more