Kenali Jenis Seller Level Di eBay Yang Wajib Anda Tahu

shutterstock 1063932323

Hai! Ebay sangat mengutamakan pembeli-pembeli mendapat servis khidmat pelanggan yang berkualiti daripada penjual-penjual kat eBay, daripada proses membuat tempahan sehinggalah ke proses membuat aduan kalau berlaku masalah. Pembeli ada soalan pasal produk yang anda jual? Anda kena jawab dengan baik. Pembeli nak dapatkan update pasal penghantaran produk? Anda kena update dengan pantas. Barang tak sampai … Read more

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun Di Market eBay Australia

ebay belajar bisnes ebay

Seller ini berjaya buat jualan $58,593(RM233,169) dalam tempoh setahun ( Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia Jom lihat statistik jualan setiap bulan oleh seller ni Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil 35% profit dari … Read more

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Setahun Di Pasaran eBay USA

kaftan

Siapa sangka pakaian kaftan malaysia mendapat tempat di pasaran luar negara? angan sangka nak export ke luar negara tu mestilah kena ada jualan yg besar. perlu ada gudang dan kilang. perlu export menggunakan kontena dan sebagainya jika anda berfikiran sebegitu, sampai bila-bila anda tidak akan bermula untuk menceburi perniagaan secara online. bukan sahaja jualan di … Read more

Strategi Cara Jual Kopi Online Oleh eBay Seller Malaysia Di Pasaran USA Yang Telah Mencecah $2,036,282.58 USD Setahun

shutterstock 527857855

Tahukah anda statistik jualan kopi secara online ke luar negara oleh ebay seller Malaysia telah mencecah 7 angka? Anda pasti terkejut dan tak sangka sebenarnya cara nak jual kopi secara online di pasaran ebay USA adalah sangat berpotensi tinggi! berikut adalah statistik jualan oleh ebay seller Malaysia yang telah mencecah 2 JUTA USD dalam masa … Read more

Kepentingan Membuat “Market Research” Di eBay

shutterstock 747711454

saya ucapkan selamat tahun baru 2018 dan selamat meninggalkan tahun 2017! sama ada anda sudah berjaya capai matlamat/ target 2017 atau belum capai, anda telah pun berada di tahun 2018 hidup perlu diteruskan, masa akan terus meninggalkan kita jika kita tidak buat sesuatu yang bermakna pada tahun ini. saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak … Read more

Bagaimana Nak Mendapatkan Roadtax Kereta Free Setiap Tahun Dengan Bisnes Di eBay

shutterstock 309719573 1

Salam Hormat, artikel kali ini saya nak kongsikan kepada anda strategi bagaimana nak mendapatkan roadtax kereta free setiap tahun. saya tahu saban tahun bagi sesiapa yang mempunyai kenderaan pasti sedikit sebanyak akan mengeluh bila nak renew roadtax kereta. walaupun ianya bukanlah renew setiap bulan, tapi bila nak renew tu terasa macam sekejap je dah setahun. … Read more

Cara Jual di eBay Secara Langkah Demi Langkah

Belajar Bisnes ebay 1

Belajar cara memulakan perniagaan bisnes online tanpa modal dengan menggunakan platform ebay Merujuk post saya sebelum ini di Perkara asas belajar bisnes ebay, untuk memulakan bisnes online tanpa modal adalah anda perlu mempunyai akaun ebay  dan paypal, dan anda perlu menguasai 4 ilmu iaitu: Kaedah membuat Kajian Produk Mencari Sumber Supplier yg murah Membuat Iklan di … Read more

Cara Nak Berniaga di Ebay Secara Dropship Dari Aliexpress

dropship bisnes ebay

Dropship dari Aliexpress adalah teknik yang dah ramai ebay seller yang baru atau lama gunakan untuk buat jualan di ebay Dropship dari Aliexpress walaupun ianya dikata mudah, tapi masih ramai lagi tak nampak peluang ini, so saya terpanggil untuk kongsikan teknik ini untuk membantu usahawan-usahawan kecil SME memulakan perniagaan dengan kos yang minima secara online … Read more

Perkara Asas Belajar Bisnes Ebay

Belajar Bisnes ebay

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay? Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. ini antara soalan yang sering ditanya :   Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir … Read more