Cara Pendaftaran Akaun Shopee

Dah sedia nak belajar STEP by STEP mulakan bisnes di Shopee?

Jom.. Kita Mulakan Sekarang Juga!

Sebelum anda boleh mula menjual di marketplace Shopee, anda perlu membuka akaun terlebih dahulu.

Membuka akaun di Shopee adalah PERCUMA sahaja. Anda boleh buka banyak akaun Shopee secara PERCUMA.

Berikut dibawah saya kongsikan step bagaimana untuk membuka akaun di marketplace shopee :

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 1

Langkah Pertama : Anda pergi ke url shopee.com.my kemudian klik pada sign up. Isi No.HP anda dan klik pada butang Send Verification Code.

Dalam masa beberapa saat, shopee akan menghantar sms Verification Code ke No.HP anda. Kemudian anda masukkan Verification Code tersebut untuk pengesahan.(rujuk gambar diatas)

Selepas No.HP anda disahkan, lengkapkan Username & Password kemudian klik pada butang SIGN UP.

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 2

Langkah Kedua : Selepas anda lengkapkan proses signup, anda boleh login ke account shopee. Kemudian anda klik pada Seller Centre.

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 3

Anda akan dibawa masuk ke dashboard kedai online anda di Shopee. Disinilah pusat pengurusan kedai online anda di shopee. Kemudian Klik pada Shop Setting seperti gambar diatas.

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 4

Langkah Ketiga : Lengkapkan semua butiran kedai online anda di shopee, seperti gambar diatas. Paling penting Bank Account/Card and wajib diisi untuk terima bayaran hasil jualan anda di shopee.

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 5

Langkah Keempat : Selepas anda selesaikan di bahagin Shop Setting, Anda Klik pula pada bahagian My Product(Rujuk gambar diatas).

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 6

Klik pada Add New Product untuk masukkan produk anda di shopee.

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 7

Masukkan semua detail maklumat produk dan gambar, kemudian Publish…DONE. Anda dah berjaya iklankan produk pertama anda di Shopee.

Ulang ulang proses masukkan produk anda seberapa banyak yang anda mahu. Sementara tunggu ada pembeli, anda boleh buat kerja lain.. he.. he..

Senang ke susah.. nak jual produk di Shopee?.. Tentu “kacang” je kan…

shopee channel x pro cover cara daftar akaun shopee 8

Owhhh.. OK, saya tahu apa yang sedang anda fikirkan. Anda Tak Tahu Nak Jual Apa Di Shopee?

Jangan Risau…

Kami dah sediakan lebih 200 produk dropship untuk anda jual di marketplace Shopee. Good News! anda tidak perlu masukkan lebih 200 produk dropship yang kami sediakan secara manual, satu per satu, leceh.. penat..

Kami sudah pun sediakan satu file excel untuk memudahkan anda bulk upload kesemua 200 produk dropship tersebut ke dalam akaun shopee anda.

Masih kurang faham?.. jom tonton video dibawah ini :

Zaman sekarang ni, kalau dok kt bandar2 besar.. Memang kena buat 2 3 keja dalam 1 masa untuk kelangsungan hidup.. Jadi, banyak la mula cari lubang2 bisnes.

Tahukah Anda? Anda sebenarnya boleh menjana pendapatan sampingan dengan hanya berniaga online dari rumah?

Jika anda berminat untuk mendalami bisnes dropship di Shopee & Lazada, saya cadangkan anda sertai pasukan jualan online dropship syarikat kami.

Selain anda akan diberikan lebih 200 produk dropship untuk anda niagakan di shopee/lazada, anda juga akan dibekalkan ebook panduan lengkap bisnes Shopee/Lazada untuk membantu anda.

Selain itu, kami juga sediakan support group di Facebook & Telegram untuk memudahkan kami berkongsi tips & teknik yang betul berniaga di Shopee & Lazada.

Take it or leave it!

Leave a Comment